Levent Kırca öldü

Temmuz ayından beri karaciğer kanseri sebebiyle kemoterapi gören usta tiyatrocu Levent Kırca 67 yaşında vefat etti.

Levent Kırca öldü

Temmuz ayından beri karaciğer kanseri sebebiyle kemoterapi gören usta tiyatrocu Levent Kırca 67 yaşında vefat etti.

12 Ekim 2015 Pazartesi 07:13
Levent Kırca öldü
 Levent Kırca bir hafta önce hastalığının ağırlaşması üzerine hastaneye kaldırımıştı. Usta oyuncu tedavi gördüğü Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim Araştırma Hastanesi'nde saat 02.00 sularında hayatını kaybetti.
Levent Kırca'nın vefat haberini alan ailesi ile yakınları ve  sevenleri, sanatçının tedavi gördüğü Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve  Araştırma Hastanesine geldi. 
 
UMUT KIRCA: DURUMU 10 GÜNDÜR KÖTÜYDÜ
 
Karaciğer kanseri tedavisi görürken hayatını kaybeden  tiyatro sanatçısı Levent Kırca'nın oğlu Umut Kırca, babasının durumunun son 10  gündür kötü olduğunu söyledi. 
  
Kırca, babasının yaşamını yitirdiği Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim  ve Araştırma Hastanesinde gazetecilere açıklama yaptı. 
 
Babasının yazın başından beri kanser tedavisi gördüğünü ifade eden  Umut Kırca, "Durumu 10 gündür kötüydü. Hepimiz buradaydık, yanındaydık. Çok  üzgünüz, hepimizin başı sağ olsun. Büyük bir sanatçıydı. Türkiye'de 50 yıldır  büyük işler yapmıştı" dedi. 
 
Levent Kırca'nın diğer oğulları Oğulcan ve Özdeş Kırca da büyük üzüntü  yaşadıklarını söylediler. 
 
Sanatçının cenazesinin, ailenin alacağı karar neticesinde salı günü  defnedileceği bildirildi. 
 
Levent Kırca'nın ölümü sosyal medyada büyük üzüntü yarattı
 
1948 yılında Samsun'da doğan tiyatro sanatçısı, 1964 yılında Ankara  Devlet Tiyatrosu'nda sahne hayatına atıldı. Çok sayıda tiyatro oyunu ve sinema  filminde rol alan Kırca, 22 yıl boyunca yayınlanan televizyon programı "Olacak O  Kadar"ı hazırladı. 
 
Oyunculuğunun yanı sıra sinema filmleri ve tiyatro oyunları da yöneten  Levent Kırca'nın 4 çocuğu bulunmakta. Kırca, sanatçı kimliğinin yanı sıra gazete  yazarlığı ve siyasi bir partinin Merkez Karar Kurulu üyeliğini de yapmaktaydı. 
 
LEVENT KIRCA KİMDİR?
 
Zeki Levent Kırca (d. 28 Eylül 1948; Samsun), Türk komedyen, tiyatro sinema oyuncusu, Aydınlık Gazetesi yazarı ve Vatan Partisi'nin Merkez Yürütme Kurulu üyesidir.
 
İlk kez 1964'te Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sahneye çıktı. Ankara Birlik Tiyatrosu ve Halk Oyuncuları'nda çalıştı. Nasreddin Hoca Oyun Treni, Siz Olsaydınız Ne Yapardınız?, Bu Oyun Nasıl Oynanmalı?, Sağlık Olsun!, Ne Olur Ne Olmaz gibi televizyon dizilerinin yapımcılığını üstlendi.
 
1978'de Altınşehir adlı filmle sinemaya geçti. Ne Olacak Şimdi? ve Mavi Muammer adlı filmlerde oynadı. Hodri Meydan Topluluğu adlı Tiyatro Grubu'nu kurdu. Eski eşi Oya Başar ile birlikte Güzel ve Çirkin ve Sefiller adlı oyunları sergiledi. Üç Baba Hasan, Kadıncıklar adlı oyunları sergiledi. 1988'de başlayıp 22 yıl süren Olacak O Kadar adlı televizyon programını hazırladı. İlk sinema yönetmenlik denemesini Son adlı filmle yaptı. Daha sonra Şeytan Bunun Neresinde adlı filmi yönetti.
 
1998 yılında Kültür Bakanlığınca verilen Devlet Sanatçısı unvanını aldı. Sanatçının ikisi ilk eşinden, ikisi de Oya Başar'dan olan 4 çocuğu bulunuyor.
 
Saint Petersburg Bal Mumu Heykelleri Müzesi'nde heykeli olan nadir Türk sanatçılardandır. 2011 yılında Karımın Dediği Dedik Çaldığı Kontrbas isimli komedi dizisine başlamıştır, fakat reyting alamadığından dolayı dizi dört bölüm sürmüş ve bitmiştir. 1 Mart 2011 tarihinden itibaren yayın hayatına günlük gazete olarak devam eden Aydınlık Gazetesi'nin yazarıdır.
 
1998 yılında almış olduğu Devlet Sanatçısı ünvanı Nisan 2015'te geri alındı.
 
2015 yılında karaciğer kanserine yakalanmıştır.
 
Oynadığı bazı tiyatro oyunları
 
Ateşin Düştüğü Yer
Toros Canavarı
Kadıncıklar
Üç Baba Hasan
Sefiller
Güzel Ve Çirkin
Oyun Nasıl Oynanmalı
 
Filmografi
 
Karımın Dediği Dedik Çaldığı Kontrbas, 2011
Son İstasyon, 2010
Ağa Kızı, 2004 (Oyuncu : Osman Ağa-Hasan Ağa rolünde)
Kendini Bırak Gitsin, 2004
Şeytan Bunun Neresinde, 2002 (Oyuncu ve yönetmen)
Son, 2001 (Oyuncu, senarist ve yönetmen)
Ölürsün Gülmekten, 2000
Mavi Muammer, 1985 (Oyuncu: Muammer rolünde)
N'Olacak Şimdi, 1979(Oyuncu: Orhan rolünde)
Taşı Toprağı Altın Şehir, 1978 (Oyuncu: Ökkeş rolünde)
 
Oyunculuk dışı kariyeri
 
Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde öğretim üyeliği yapmıştır.[2]
 
Levent Kırca Mart 2009 Belediye Seçimleri için Demokratik Sol Parti'den Üsküdar Belediye Başkanlığı için aday olmuştur; fakat 4'üncü sırayı alarak kazanamamıştır.
 
2011'den beri Aydınlık gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır.
 
2013 yılının Ocak ayında ise Ulusal Kanal genel müdürlüğü görevini üstlenmiştir.Şuan Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.
 
30 Mart 2014 günü yapılan Mahalli İdareler Seçiminde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına İşçi Partisi'nden adaylığını açıklamıştır. 15.232 (%0.2) oy alarak 8. sırada yer almıştır.
Son Güncelleme: 12.10.2015 07:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
<strong>Dikkat!</strong> Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 1 yıl önce

Şurada yorumlara bakınca AKP'nin ülkeyi nasılda kutuplaştırdığını ve buna bağlı insanlıktan uzaklaştığımızı görüyorum ve halimize çok üzülüyorum! Allah rahmet eylesin.

Misafir Avatar
sinan 1 yıl önce @Vatandaş

Bu yorumlardan bile Ak parti düşmanlığı çıkarmışsın ya helal olsun sana vatandaş!!!

Beğenmedim! (3)
Avatar
ilkeli 1 yıl önce

Hiç üzülmedim.
levent kırcanın ölümü üzülmemi gerektirecek biri degil,dinime, inancıma,islama ve inanan müslümanlara hakaret eden lanet eden biriydi,ALLAH'ın varlığına inanmayan sen levent kırca şimdi hesap günü geldi hadi kurtarsın inandıkların seni cehennem azabından.

Avatar
hrt 1 yıl önce

nasıl bilirdikk..islam..Allah düşmanı..bilirdikk..ahirette halin harapp..

banner122

banner215

banner124

banner154

banner126